Wednesday, January 29, 2025

शीर्ष फ्रान्सेली शेफले आफ्नो नयाँ रेस्टुरेन्टबाट मिशेलिन गाइड निरीक्षकहरूलाई प्रतिबन्ध लगाए

 पाँच वर्ष पहिले उनले प्रतिष्ठित मिशेलिन गाइडलाई अदालतमा लगे र एक विवादास्पद सोफ्लेको प्रतिकूल समीक्षामा हारेका थिए। अब फ्रान्सेली शेफ मार्क भेराटले राम्रो भोजन बाइबलको बिरूद्ध नयाँ साल्वो सुरु गरेका छन्, यसको निरीक्षकहरूलाई आफ्नो नयाँ रेस्टुरेन्टबाट प्रतिबन्ध लगाउँदै।



"मैले अगाडिको ढोकामा एउटा सानो चिन्ह पनि पाएको छु," उनले सीएनएनलाई भने। “म यस वर्ष ७५ वर्षको भएँ । म परीक्षा दिन र श्रेणी प्राप्त गर्न चाहन्न।" Veyrat को 450-euros-($465) a-head new venture, Le Restaurant Marc Veyrat, Megève को चिक फ्रेन्च स्की रिसोर्टमा हालै खोलियो। गाइडबुकले उनको ला मैसन डेस बोइसलाई तीनबाट दुई तारामा डाउनग्रेड गरेपछि 2019 मा शेफ मिशेलिनसँग युद्धमा गएपछि यो उनको पहिलो नयाँ उद्यम हो। त्यस समयमा आक्रोशित, उनले मिशेलिन गाइड विरुद्ध मुद्दा दायर गरे, उनीहरूले आफ्नो रेस्टुरेन्टको सूची हटाउन, उसलाई प्रतीकात्मक एक यूरो तिर्न र पदावनतिको कारण बताउन माग गरे। उनी हारे र अदालतको खर्च तिर्न बाध्य भए।

एक मिशेलिन इन्स्पेक्टरले पहिले यो निर्णय भएको बताएका थिए किनभने भेराटको रेस्टुरेन्टले आफ्नो सोफ्लेमा चेडर प्रयोग गरेको थियो। भेराटले तर्क गरे कि उनले रेब्लोचन र ब्यूफोर्ट सहित स्थानीय चीजहरू प्रयोग गरे, र निरीक्षकहरूले रेसिपीमा प्रयोग गरिएको केसरको सङ्केतको साथ रंग भ्रमित गरेको हुन सक्छ।

"उनीहरू अयोग्य छन्," भेराटले आजसम्म कायम राख्छन्। La Maison des Bois, La Croix Fry को फ्रेन्च अल्पाइन गाँउ नजिकै अवस्थित, तब देखि भेराटकी छोरीले कब्जा गरिसकेकी छिन्, जसले आफ्नो बुबाको सम्मानमा यसलाई Le Hameau de mon Père ("मेरो बुबाको बस्ती") नामकरण गरिन्। उनी भन्छन्, "म उनीमा धेरै गर्व गर्छु, यो साँच्चै जादुई ठाउँ हो।"

भेराट भन्छन् कि उनले मेगेभमा आफ्नो नयाँ उद्यम खोलेका थिए किनभने उनले रेस्टुरेन्टमा काम गर्न छुटेका थिए, यद्यपि उनले मिशेलिन-स्तरको छानबिनबाट बच्नको लागि प्रयास गरे पनि जुन अनिवार्य रूपमा उनको स्थितिको शेफमा पर्छ। यो "मानिसहरूको होस्टिंगको आनन्द" हो जसले उसलाई सुरु गर्न उत्प्रेरित गर्यो, उनले सीएनएनलाई भने। तर जब उनको मिशेलिन-प्रतिबन्धले गाइडलाई निरुत्साहित गर्न सक्छ, त्यहाँ कुनै ग्यारेन्टी छैन कि एक निरीक्षकले रेस्टुरेन्टको परीक्षण गर्न गुमनाम रूपमा देखा पर्दैन। यसको मतलब यो अझै अर्को संस्करणमा देखा पर्न सक्छ। जे भए पनि, मिशेलिनले मालिक, शेफ इओ युन-ग्वोनले उनीहरूलाई नगर्न आग्रह गरे तापनि दक्षिण कोरियाली रेस्टुरेन्ट इओलाई सियोलको लागि उनीहरूको 2019 गाइडमा समावेश गरे।

भेराटको रेस्टुरेन्टमा आठ-पाठ्य खानाको लागि बाहिर निस्केका पाहुनाहरू पनि शेफलाई भेट्न जान्छन्। Veyrat एक सुगन्धित Meadowsweet emulsion र जंगली फूलहरु संग उनको राम्रो झींगा टार्टलेट जस्तै व्यंजनहरु को तयारी को बीच मा हात मा हुनेछ। वास्तवमा, उनी भन्छन्, धेरै ग्राहकहरू उनको मेगेभ रेस्टुरेन्टमा प्रसिद्ध कुकसँग हात मिलाउन आउँछन्। उसको हस्ताक्षर कालो चौडा ब्रिम्ड टोपीको साथ, उनी एक सेलिब्रेटी बनेका छन्।

"मेरो मतलब यो घमण्डी तरिकामा होइन, म केवल वास्तुकलाको एक हिस्सा हुँ," उनी हाँस्छन्।

मूल्यको बावजुद, भेराट भन्छन् कि उसले आफ्नो नयाँ प्रयासबाट एक पैसा कमाउँदैन। ऊ केवल ब्रेक इभेन गर्न चाहन्छ, र आफ्ना कर्मचारीहरूलाई उचित तलब दिन चाहन्छ। उनी भन्छन् कि उनले आफ्नो स्वामित्वमा रहेका अन्य धेरै रेस्टुरेन्टहरूबाट प्रशस्त मात्रामा कमाउँछन्, र मिशेलिनसँगको उनको सम्बन्धले उनको व्यवसायमा कुनै प्रभाव पारेको छैन। वेराट गाइडबुकको बिरूद्ध बोल्ने एक मात्र व्यक्ति होइनन्। धेरै शेफहरूले यसको रिलीजको लागि महिनौंहरूमा महसुस गरेको तीव्र दबाबको कुरा गरेका छन्, र धेरैले गाइडबुकबाट पूर्ण रूपमा छोडिने इच्छा व्यक्त गरेका छन्।

2017 मा, शेफ सेबास्टियन ब्रासले मध्य फ्रान्समा रहेको आफ्नो रेस्टुरेन्टलाई गाइडबाट फिर्ता लिन आग्रह गरे। "जीवन धेरै सुन्दर र छोटो छ," उनले निर्णयलाई आफ्नो स्वतन्त्रताको मूल्य भने। उनको अचम्मको लागि, उनको रेस्टुरेन्ट दुई ताराहरु संग दुई वर्ष पछि गाइडबुक मा फिर्ता राखिएको थियो।

शेफ फ्रेडेरिक मेनेजर यस बीचमा भन्छन् कि उनले आफ्नो रेस्टुरेन्ट ला फर्मे डे ला रुचोटेलाई मिशेलिनले न्याय गर्न दिन अस्वीकार गरे। उनी भन्छन् कि उसले गाइडबाट फोन कलहरू प्राप्त गरेको छ, तर त्यो "केवल ताराहरू गन्छन् जुन अतिथिहरूको नजरमा हुन्छन् जब तिनीहरू टेबल छोड्छन्, उनीहरूको ग्यास्ट्रोनोमिक अनुभवले मंत्रमुग्ध हुन्छन्।"

मिशेलिन अझै पनि फ्रान्स मा महत्व राख्छ; यसले आफ्नो 2024 गाइडबुकमा देशका 639 रेस्टुरेन्टहरू समावेश गर्दछ। आफ्नो मिशेलिन वर्षहरू स्पष्ट रूपमा उसको पछि लागे पनि, भेराट भन्छन् कि उसले गति गुमाएको छैन - जसको श्रेय उसले आफ्नी श्रीमती क्रिस्टिनलाई दिन्छ, जसले उनीसँगै नयाँ रेस्टुरेन्ट चलाउँछिन्। “उनी एकदमै महिला हुन्। उनी कहिल्यै रोकिन्न।" "उनले मलाई प्रोत्साहन दिन्छिन्।"

भेराट बिहीबार, शुक्रबार र शनिबारको जिम्मेवारीमा छन्, अतिथिहरूलाई स्थानीय सुगन्धित जडीबुटीहरूको वरिपरि आधारित "हाइ-डेफिनिशन खाना" भनिन्छ। मेनुमा सोफ्ले फिचर हुनेछ कि भनेर उसले पुष्टि गर्दैन। क्रिस्टिनले आइतवारमा आफ्नै मेनुमा खाना पकाउँछिन् जुन केवल 220 यूरो (लगभग $ 227) एकको हो। "प्यारी बोक्सी" को उपनाम दिइएको, उनले आफ्ना सबै खानाहरू खुला चूलोमा पकाएर पुरातन परम्पराहरू पुन: हेर्छिन्, जसले आफ्ना सिर्जनाहरूमा स्वादको समृद्धि थप्न भनिन्। रेस्टुरेन्ट यस सिजनमा मात्र खोलिएको थियो, तर भेराट भन्छन् कि यो पहिले नै ठूलो सफलता हो। उनी भन्छन् कि उनी एउटा पुस्तक पनि लेख्न चाहन्छन् र अहिले जंक फूड बिरूद्ध अभियानमा काम गरिरहेका छन्। उनी भन्छन्, ‘मसँग बुढ्यौली हुने समय छैन ।

#जंकफूडबिरूद्धअभियानमा

#मेनुमा

#रेस्टुरेन्टगाइडबुकमा2025

#मिशेलिन

#सेलिब्रेटीशेफ

#शेफ

#रेसिपी

#मिशेलिनइन्स्पेक्टर

#प्रतिष्ठितमिशेलिनगाइडलाई

#फ्रान्समामिशेलिन

#रेस्टुरेन्ट

#restaurantstar

धन्यवाद क्यामिल नाइट, सूचना तयार गर्नुभएकोमा

क्यान्सर निम्त्याउने एक्रिलामाइडको मात्रा सबैभन्दा बढी हुने ५ खानेकुराहरू

  क्यान्सर निम्त्याउने एक्रिलामाइडको मात्रा सबैभन्दा बढी हुने ५ खानेकुराहरू एक्रिलामाइड अपरिचित लाग्न सक्छ , तर यो धेरै दैनिक खाने...